Dosign Academy
Training Verdieping Kunststof Leidingsystemen
Aanbod
Training Verdieping Kunststof Leidingsystemen
  • Locatie
    Rotterdam
  • Duur
    3 dagdelen

Algemene informatie

In de leiding- en apparatenbouw worden al decennialang, naast conventionele materialen zoals metalen, ook andere materialen zoals kunststoffen toegepast. Bij het ontwerp en het dagelijkse onderhoud wordt steeds vaker gekeken naar kunststoffen. Er zijn talloze soorten kunststoffen die kunnen worden ingezet in een steeds uitbreidend toepassingsgebied. Hoewel kunststoffen al geruime tijd onmisbaar zijn in de omgeving van leiding- en apparatenbouw, valt er nog veel te leren over het juiste gebruik van deze materialen. Wat zijn de "do's" en vooral de "don'ts" bij het werken met deze materialen? Voor een langdurige inzet van technische installaties is kennis over deze materialen immers cruciaal.

Lesinhoud

Dosign Academy biedt een uitgebreid lespakket aan om iedereen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van kunststof toepassingen. Door een juiste mix van theorie - visueel ondersteund met echte materialen- en praktijkopdrachten, is het voor iedere cursist toepasbaar op zijn werkzaamheden. Tijdens de training wordt het duidelijk wat de mogelijkheden zijn in de wereld van kunststoffen.

Doelgroep

De cursus is met name geschikt voor startende en gevorderde piping designers en engineers die in sectoren werken waar leidingsystemen en apparaten worden gebruikt voor bijv. transport en opslag/processing van corrosieve vloeistoffen en gassen. Daarnaast biedt deze cursus ook handvatten voor maintenance managers/engineers en medewerkers/inspectors/surveyors van kwaliteitsdiensten voor aanpak en omgang met kunststof materialen in leidingsystemen en apparaten.
Klaar voor de volgende stap in je carrière?
15 mei 2024 t/m 29 mei 2024
Rotterdam
3 dagdelen
Klassikaal
Aanmelden
Meer dan 5 deelnemers of geen passende datum gevonden?
Gerelateerde programma's
Start: 27 maart 2024
Training Basis Kunststof Leidingsystemen
Technische trainingen
1 dagdeel

Iedereen weet van het bestaan van kunststof leidingen. In de wereld van de industrie en de (petro)chemie worden kunststof leidingen - zij het vaak nog beperkt - al lange tijd toegepast.

Dosign Academy
Niek van der Gaast
Dosign Academy
Start: 7 november 2024
Training Materiaalkunde
Technische trainingen
2 dagdelen
Rotterdam

Tijdens deze training wordt er ingegaan op het belang van technische materialen

Dosign Academy
Niek van der Gaast
Dosign Academy
Start: neem contact op
Piping Design & Engineering (Rotterdam)
Opleidingen
40 dagdelen
Rotterdam

Heb jij een werktuigbouwkundige achtergrond en beschik je over creativiteit en ruimtelijk inzicht? Of ben je beginnend Piping Engineer? Dan…

Dosign Academy
Tim van Wijngaarden
Dosign Academy