Dosign Academy
Training Basis Kunststof Leidingsystemen
Aanbod
Training Basis Kunststof Leidingsystemen
  • Locatie
    Meerdere locaties
  • Duur
    1 dagdeel

Algemene informatie

Iedereen weet van het bestaan van kunststof leidingen. In de wereld van de industrie en de (petro)chemie worden kunststof leidingen - zij het vaak nog beperkt - al lange tijd toegepast. Ondanks dat de toepassingen voor kunststof groeien, wordt er vaak nog over de inzet van kunststof getwijfeld. Hoe komt het toch dat er nog weifelend naar kunststof gekeken wordt?

Lesinhoud

In de training wordt er dieper ingegaan op de belangrijke algemene eigenschappen van kunststof en de hoofdgroepen in kunststoffen met hun specifieke algemene eigenschappen en de verschillen. Ook worden de basis elementen/componenten van een glasvezelversterkte kunststof behandeld. Voor een goed ontwerp in kunststof zijn de selectiecriteria belangrijk. Denk hierbij aan de vier belangrijkste parameters. Ook worden diameterafmetingen, duallaminaat leidingen, drukklassen en uitzettingsgedrag behandeld.

Doelgroep

De cursus is met name geschikt voor startende en gevorderde piping designers en engineers die in sectoren werken waar leidingsystemen worden gebruikt voor bijv. transport van corrosieve vloeistoffen en gassen.

Gastdocent

Deze training wordt verzorgd door Arno Jordans. Hij is een gastdocent en specialist in zijn vakgebied, werkzaam bij Thermopol Kunststoftechniek.

Klaar voor de volgende stap in je carrière?
27 mrt 2024
Hoogerheide
1 dagdeel
Klassikaal
Aanmelden
2 apr 2024
Rotterdam
1 dagdeel
Klassikaal
Aanmelden
Meer dan 5 deelnemers of geen passende datum gevonden?
Gerelateerde programma's
Start: 15 mei 2024
Training Verdieping Kunststof Leidingsystemen
Technische trainingen
3 dagdelen
Rotterdam

In de leiding- en apparatenbouw worden al decennialang, naast conventionele materialen zoals metalen, ook andere materialen zoals kunststof…

Dosign Academy
Niek van der Gaast
Dosign Academy
Start: neem contact op
Piping Design & Engineering (Hoogerheide)
Opleidingen
40 dagdelen
Hoogerheide

Heb jij een mechanische achtergrond en beschik je over creativiteit en ruimtelijk inzicht? Wil je graag het Piping vak leren kennen? Dan zi…

Dosign Academy
Niek van der Gaast
Dosign Academy
Start: 7 november 2024
Training Materiaalkunde
Technische trainingen
2 dagdelen

Tijdens deze training wordt er ingegaan op het belang van technische materialen

Dosign Academy
Niek van der Gaast
Dosign Academy