Dosign Academy
Trainer aan het woord: Marlon Pricken
Nieuwsoverzicht
Artikel
Trainer aan het woord: Marlon Pricken

Guilty Pleasure - Marlon Pricken

Aan het begin van elke Persoonlijke effectiviteitstraining vertel ik altijd kort iets over mezelf en geef ik uiteraard aan waar we het over gaan hebben. In mijn eigen introductie stel ik me vaak kwetsbaar op, door direct aan te geven dat mijn technische kennis beperkt is. Vaak zie ik dan wat gefronste wenkbrauwen en blikken die zeggen “hoe kun jij dan snappen wat wij nodig hebben?”. Als ik mijn bèta achtergrond vertel en mijn guilty pleasure deel, verschijnt er gelukkig altijd een glimlach bij iedereen en kan ik bijna een zucht van verlichting horen.

Dat ik iets over mij als persoon deel met de groep, is een handreiking naar de deelnemers om zichzelf veilig te voelen binnen de omgeving van de training en praktijkgericht te oefenen met de verschillende onderdelen. De kracht van een goede training zit niet in een gelikte PowerPoint met veel plaatjes en filmpjes.

Uiteraard besteed ik net als alle andere trainers samen met Dosign Academy veel aandacht aan de inhoud van de presentatie en laten we herkenbare voorbeelden de revue passeren via diverse media. Maar veel belangrijker is de positieve dynamiek die ontstaat tussen deelnemers en trainer, waarbij we elkaar zonder te oordelen, helpen om de diverse persoonlijke vaardigheden naar een volgend niveau te brengen.

Een mooi voorbeeld hiervan vind ik de training Presentatietechnieken. Vanwege de omvang van dit onderwerp, vraag ik aan alle deelnemers wat zij specifiek willen leren en proberen we samen zo concreet mogelijk de theorie toe te passen in praktijksituaties. Werk je in projectteams en moet je vaak kort en duidelijk je voortgang aan de groep rapporteren? Dan kun je de setting van de training als “proeftuin” gebruiken en zonder druk oefenen. Word je vaak gevraagd om de techniek die jij toepast in bepaalde engineeringsopdrachten uit te leggen aan non-technici? Ik help je om je verhaal goed vorm te geven om het daarna te oefenen, als je dat wil! Ben je vaak aanwezig bij klant presentaties en is het belangrijk dat je de voordelen van jullie product of dienst scherp kan overbrengen? Dan gaan we gewoon rustig en stap voor stap een elevator pitch oefenen.

In mijn trainingen stel ik plezier centraal. In dat gezamenlijke plezier bij het oefenen, ontstaat verbinding, begrip en onderlinge aanmoediging. Het is dan ook voor mij als trainer elke keer weer fantastisch om na elke training Presentatietechnieken de deelnemers met meer vertrouwen en zelfverzekerdheid naar buiten te zien lopen.

Mocht je nou nog steeds hopen dat ik mijn guilty pleasure hier ga benoemen, moet ik je helaas teleurstellen. Schrijf je in voor een van onze trainingen en je komt er vanzelf achter!

Marlon Pricken: trainer persoonlijke vaardigheidstrainingen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van technische opleiding en training binnen Dosign Academy? Of wil je advies van een specialist? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)10 244 09 44 of email [email protected] of vul onderstaand contactformulier in.

Meer interessante nieuwsberichten

image
NieuwsDosign Academy

Samenwerking Dosign Academy en SPPD

De Piping Design opleidingen van Dosign Academy zijn gecertificeerd door de Stichting Platform Piping Design (SPPD).
image
ArtikelDosign Academy

Even voorstellen: Dosign Academy

Even voorstellen... Dosign Academy, building a future on knowledge
image
ArtikelOpleiding

Blended opleiding Piping Design en Engineering

Een unieke combinatie van online én klassikale lessen