Dosign Academy
Cursist aan het woord: Tim Timmermans
Nieuwsoverzicht
Artikel
Cursist aan het woord: Tim Timmermans

Oorspronkelijk is Dosign, met vestigingen in Enschede, Amsterdam, Antwerpen, Tilburg, Langenfeld (Duitsland) en Rotterdam een detacheringsbureau. Maar toen duidelijk werd dat technisch opgeleid personeel een schaars goed is, ontstond een zustermaatschappij onder de naam Dosign Academy. Hier kunnen engineers terecht voor opleidingsadvies maar ook voor technische opleidingen, vaktechnische modules en persoonlijke effectiviteitstrainingen. In 'cursist aan het woord' spreken we deelnemers van de technische opleidingen uit verschillende sectoren.

Tim Timmermans (28) werkt sinds een aantal jaar bij Gate Terminal op de Rotterdamse Maasvlakte. Samen met negen collega’s waaronder een andere civiele engineer draaien ze projecten van het bedrijf. “Na mijn studie civiele techniek aan de Hogeschool kwam ik terecht bij Van Oord (de baggeraar) als superintendent, uitvoerder op internationale projecten. Vorig jaar besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan en stapte ik over. Bij Gate Terminal houden we ons bezig met op- en overslag van LNG. Dat gas is heel iets nieuws voor mij, dus ik wilde graag meer inzicht over wat er komt kijken bij het transport daarvan."

"Daar voldeed de cursus goed in. Ik kreeg een beeld van de basis rondom een olieterminal en wat er zoal van belang is. Het is wel een globaal beeld en gaat er niet heel diep op in. Maar ik weet nu allerlei type afsluiters, basisberekeningen en andere facetten. De opleiding duurt officieel twee jaar maar ik heb besloten de laatste twee van vier blokken niet meer te volgen. Na de introductie weet ik nu genoeg. Wat dat betreft sloot het iets meer aan bij mbo dan bij mijn hbo.”

Tim Timmermans heeft de opleiding Piping Design & Engineering gevolgd bij Dosign Academy.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van technische opleiding en training binnen Dosign Academy? Of wil je advies van een specialist? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met je mee.

Je kunt ons bereiken op telefoonnummer +31 (0)10 244 09 44 of email [email protected] of vul onderstaand contactformulier in.

Meer interessante nieuwsberichten

image
NieuwsDosign Academy

Samenwerking Dosign Academy en SPPD

De Piping Design opleidingen van Dosign Academy zijn gecertificeerd door de Stichting Platform Piping Design (SPPD).
image
ArtikelDosign Academy

Even voorstellen: Dosign Academy

Even voorstellen... Dosign Academy, building a future on knowledge
image
ArtikelOpleiding

Blended opleiding Piping Design en Engineering

Een unieke combinatie van online én klassikale lessen